VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 14 november 2019 - Beursbrink

NN biedt hoop op aandeleninkoop

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van NN Group waren solide en moeten het aandeel omhoog duwen, terwijl de kapitaal- en kaspositie toestaan te hopen op een aandeleninkoop in 2020. Dat stelde KBC Securities donderdag in een reactie op de cijfers van de verzekeraar.

Met name bij de Nederlandse schadeverzekeraar werd een zeer goede gecombineerde ratio van kosten en claims gemeld van 94,4 procent, wat duidt op goede winstgevendheid.

Dit was vooral te danken aan de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die een zeer winstgevende ratio van 88 procent kennen, terwijl de traditionele schadeverzekeringen met 98 procent niet veel verbetering laten zien, zelfs niet in een sterk kwartaal als dit.

Weinig dividend doorgesluisd 

Een klein minpunt verder is dat er relatief weinig dividend naar de holding werd doorgesluisd, merkte analist Jason Kalamboussis van KBC op, met name vanuit deze schadeverzekeraar en de Europese verzekeraar, die profiteerden van een toenemende verkoop van beschermingsproducten. De analist speculeert dat NN Group voorzichtig is, omdat de overname van Vivat de solvabiliteit van de Nederlandse onderdelen een knauw kan geven.

Gezien de wisselingen in het management en de aankomende afronding van de overname van Vivat-activiteiten begin volgend jaar, blijft KBC ondanks de sterke resultaten aan de zijlijn staan met een Houden advies. Bij de jaarcijfers in februari zullen er betere aanjagers zijn voor de koers, verwacht Kalamboussis, met een mogelijke hervatting van een aandeleninkoop.

Het aandeel steeg donderdag 2,6 procent tot 36,04 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.