Nederland - 9 oktober 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Nieuwe glasvezeldeal Altice in Frankrijk niet waarschijnlijk

(ABM FN-Dow Jones) De samenwerking met Orange die CEO Michel Combes van Altice propageert in Frankrijk om de uitrol van glasvezelkabels te versnellen zou voor beide bedrijven zinvol zijn, stelde Bryan Garnier maandag, maar zou een nieuwe deal met toezichthouders vergen die niet erg waarschijnlijk.

De twee concerns zouden de kleinere netwerkexploitanten in de drukkere gebieden in het land daarmee de markt uit kunnen drukken en het minder dichtbevolkte restant van Frankrijk onderling verdelen.

Analist Thomas Coudry denkt echter dat Orange geen nieuwe afspraken wil maken voor de middelmatig dichtbevolkte gebieden, omdat het bedrijf daar op volle kracht vooruitstoomt.

Voor de dunner bevolkte gebieden zou de regelgeving moeten veranderen en de vraag is of de toezichthouder dat zal toestaan, gezien de ervaring met de deal tussen Orange en Altice-dochter SFR in de middelmatig dichtbevolkte gebieden, waarbij SFR in sommige gebieden toezeggingen niet nakwam na de overname door Altice.

Daarbij verloopt de uitrol van glasvezel in de dunner bevolkte gebieden de laatste tijd sneller en lijkt toezichthouder Arcep van mening dat het huidige model werkt.

Bryan Garnier heeft een koopadvies en koersdoel van 22,80 euro.

Het aandeel Altice stond maandag 0,9 procent hoger op 17,88 euro op een groene beurs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.