Cryptoknallers - 23 maart 2023 - crypto
door RAJA SPEET

Nieuwe crypto gem in markt met enorm potentieel

Gister introduceerden de analisten van de Crypto Gids een nieuwe kooptip. De tip is nog piepklein. De marktwaarde staat namelijk op 30 miljoen dollar. Terwijl het team al zo’n 5 jaar aan het bouwen is en nu een netwerk heeft afgeleverd dat zowel crypto teams als traditionele bedrijven kan helpen. We zien zelfs al verschillende crypto teams en bedrijven het decentrale netwerk gebruiken.

Een decentraal netwerk hoeft niet per se een blockchain te zijn. Dat is de nieuwe tip ook niet. Het gaat hier om een middelware laag. Dat zijn decentrale netwerken van computers, die een andere functie hebben dan een blockchain, maar wel gebruik maken van een blockchain. Chainlink is een voorbeeld van zo’n middelware laag.

Het enorme marktpotentieel uitgelicht

We zien hier een unieke oplossing voor iedereen die data wil streamen. Streamen is het leveren van een continue stroom van data. Het groeit hard, omdat we simpelweg van meer dingen de exacte stand van zaken willen weten en de technologie hebben om goedkoop data te vergaren.

In plaats van dat je 20 jaar geleden iedere week de data van aandelenkoersen bekeek, ben je nu in staat om deze data 24 uur per dag, 7 dagen in de week in te zien op je telefoon. We spreken hier van een continue datastream.

De markt is enorm groot, maar moeilijk in één cijfer uit te drukken. Daarom drie statistieken die het enorme potentieel uitlichten:

  • Internet-of-Things (IoT) apparaten: dit zijn meestal sensoren die iets meten in hun omgeving en deze data vervolgens naar de eigenaar sturen. Volgens IoT Analytics waren er in 2020 10 miljard IoT apparaten. In 2025 worden dit er naar verwachting 21,5 miljard.
  • Real-time analyse markten: de markt voor real-time analyse had in 2019 een omvang van 5,09 miljard dollar volgens Mordor Intelligence. Tot 2025 zou deze jaarlijks met 28,9% per jaar groeien.
  • Data generatie / Big data: niet alle data die wordt vergaard wordt gestreamd. Maar hoe meer data er is, hoe meer streaming mogelijkheden er zijn. In 2019 had de wereldwijde data een omvang van 45 zettabyte (45 miljard terrabyte) volgens IDC. Dit zou in 2025 groeien naar 175 zettabyte.

Je ziet deze cijfers, je ziet de marktwaarde van 30 miljoen dollar en het feit dat het decentrale netwerk de datastreamingmarkt bijzonder efficiënt kan inrichten. Een crypto gem met een enorm potentieel. Je leest meer in de Crypto Gids.

Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.