Nederland - 21 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

NIBC verhoogt koersdoel Besi

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft woensdag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verhoogd van 38,00 naar 51,00 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies.

Door de technologische voorsprong van Besi, een toeleverancier van de halfgeleider sector, is het bedrijf volgens analist Edwin de Jong verandert in een “echte geldmachine”.

De analist nam, na de sterke versnelling die Besi doormaakte in het eerste kwartaal en de goede outlook die het voor het lopende tweede kwartaal afgaf, zijn taxaties “significant” onder handen. Voor 2017 rekent De Jong op een nettowinst van 118 miljoen euro en voor 2018 op 129 miljoen euro, opwaartse bijstellingen van ruim 50 procent.

Daarbij zei de marktvorser niet verbaasd te zijn als Besi dit jaar weer 100 procent van de winst uitkeert, wat zou neerkomen op een dividend van ongeveer 3 euro per aandeel. Vooralsnog mikt de analist op een dividend van 2,63 euro per aandeel, een pay out ratio van 80 procent.

Op een rood Damrak leverde het aandeel BE Semiconductor Industries woensdag 0,8 procent in op 47,24 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.