Nederland - 5 maart 2018 - Technologie
door REDACTIE BEURSBRINK

NIBC verhoogt koersdoel ASMI

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft maandag het koersdoel voor ASM International verhoogd van 67,00 naar 68,00 euro, met behoud van het advies Accumuleren, naar aanleiding van de “goede” kwartaalcijfers.

De ramingen voor het EBITDA-resultaat de komende twee jaar gingen bij NIBC met 12 tot 14 procent omhoog, maar het koersdoel steeg slechts beperkt omdat de koerswinstverhoudingen in de sector zijn gedaald.

Analist Edwin de Jong was onder de indruk van het vertrouwen dat het bedrijf toonde in het jaar 2018. ASMI zei de verwachte marktgroei van een hoog enkelcijferig percentage te willen overtreffen.

Daarbij zal ASMI dit jaar in totaal 12 procent van het kapitaal, of 7,30 euro per aandeel, teruggeven aan zijn aandeelhouders door middel van een eenmalige uitkering van 4 euro na de verkoop van het belang in ASM Pacific Technologies, een aanvullende aandeleninkoop en een dividend.

Hoewel meer dan de helft van de omzet nog steeds afkomstig is van ALD-tools wordt ASMI minder afhankelijk van deze technologie, met de nieuwe EPI en CVD applicaties, merkte De Jong op.

Het aandeel ASM International sloot vrijdag 3 procent lager op 58,78 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.