Nederland - 11 december 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

NIBC start met volgen Grandvision

(ABM FN-Dow Jones) NIBC start met het volgen van Grandvision met een Accumuleren advies en koersdoel van 24,50 euro. Dit meldde NIBC maandag.

Het koersdoel weerspiegelt een omzetgroei van 5 procent en aangepaste EBITDA-marge van 16 procent in de komende periode, meldde analist John David Roeg. “Ons koersdoel biedt een totaalrendement van 14,5 procent op jaarbasis”, aldus Roeg.

Een versnelling van de groei moet volgens de analist komen uit fusies en overnames. Volgens zijn berekeningen heeft Grandvision daarvoor een oorlogskas van 1 miljard euro. Roeg verwacht dat de uitbater van optieketens met name in de Verenigde Staten activa zal kopen.

De belangrijkste katalysatoren voor de koersontwikkeling zijn volgens de analist een beter dan verwachte vergelijkbare omzetgroei, winstgevende overnames en een ommekeer in de Verenigde Staten. De grootste risico’s zijn zwakke kwartaalprestaties als gevolg van weersomstandigheden, veranderingen in het vergoedingsbeleid door verzekeraars, het effect door een consolidatie onder leveranciers en groei van de online-concurrentie, aldus Roeg.

Het aandeel Grandvision noteerde maandag op een groen Damrak 0,3 procent hoger op 21,73 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.