Nederland - 21 juni 2018 - Technologie

NIBC haalt Besi van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft donderdag het advies voor BE Semiconductor Industries verlaagd van Accumuleren naar Neutraal en verlaagde tevens het koersdoel van 38,50 naar 28,00 euro.

Analist Edwin de Jong van NIBC voorziet zwakkere kwartalen voor de toeleverancier van de halfgeleidersector. “Hoewel we volledig overtuigd zijn van de uitstekende technologische capaciteiten en toekomstige positionering van Besi, zijn we voorzichtiger over het aandeel vanwege de korte termijn marktontwikkelingen en geopolitieke spanningen”, zei De Jong.

De analist meldde dat de groeiramingen voor VLSI verder zijn teruggebracht en dat ook het deel van de markt waar Besi actief in is in 2018 minder zal groeien. “Waar 2017 een groei liet zien van 58 procent en in het eerste kwartaal een groei werd gerealiseerd van 41 procent, ziet het resterende deel van het jaar er veel zwakker uit”, aldus de marktvorser.

Het aandeel Besi sloot woensdag op een groen Damrak 1,2 procent lager op 27,68 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments