Nederland - 2 december 2020 - Beursbrink

Nederlandse economie krimp met bijna 3 procent in vierde kwartaal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in zijn meest recente economische beschouwingen zijn perspectieven voor de Nederlandse economie bijgesteld. Dit bleek woensdag uit een rapport van de bank.

Daarin verwacht ABN AMRO nu een krimp op kwartaalbasis van 2,7 procent in het vierde kwartaal van dit jaar, waarmee de krimp voor heel dit jaar uitkomt op 4,4 procent. Voor 2021 wordt vervolgens een groei van 3 procent verwacht met pas een echt herstel in de tweede helft van dat jaar.

In oktober van dit jaar schreef de bank nog dat door de opleving van het coronavirus de groei ook in het vierde kwartaal zwak zou zijn met een prognose tussen 1 en 1,5 procent stijging op kwartaalbasis. Per saldo verwachtte de bank dat de Nederlandse economie in 2020 met 5,2 procent zou krimpen en in 2021 met 2,9 procent zou groeien.

In het tweede kwartaal kromp de Nederlandse economie met 8,5 procent op kwartaalbasis en groeide deze met 7,7 procent in het derde kwartaal, eveneens op kwartaalbasis. Dat het vierde kwartaal minder krimp laat zien dan het tweede heeft volgens de bank te maken met de handel en consumptie die redelijk op peil bleven.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.