Nederland - 29 mei 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Mt Gox verplaatst $9,8 miljard aan bitcoin

Gister werd plotseling $9,8 miljard aan bitcoin van meerdere Mt Gox-wallets samengevoegd in één portemonnee, zonder voorafgaande waarschuwing van de Mt Gox Trustee. Dit veroorzaakte enige ongerustheid bij crediteuren.

—Lees ook:  De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Bitcoinbeweging voor distributie en terugbetalingen

Volgens de beheerder van het rehabilitatieplan staat hij klaar om terugbetalingen te doen voor deel van de crypto-rehabilitatieclaims waarvoor crypto is toegewezen.

De Trustee heeft nu verklaard dat deze actie deel uitmaakt van het voorbereidingsproces voor de uitbetaling aan crediteuren.

Het grootste deel van de $9,8 miljard aan bitcoin zal worden verdeeld onder crediteuren, ofwel in crypto of worden verkocht voor fiatgeld. Dit is afhankelijk van de keuzes van de crediteuren.

Mark Karpeles, voormalig CEO van Mt Gox, heeft verklaard dat alles in orde is en dat de verplaatsing van de bitcoin deel uitmaakt van het distributieproces. Hij zegt:

“De trustee verplaatst munten naar een andere portemonnee in voorbereiding op de distributie die waarschijnlijk dit jaar zal plaatsvinden, er is geen imminent verkoop van bitcoins.”

—Lees ook: Makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto

Bron: The Block
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.