Europa - 6 december 2019 - Beursbrink

Morgan Stanley zet Philips op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft vrijdag het advies voor Philips verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen, waarbij het koersdoel eveneens opwaarts werd bijgesteld van 41,00 naar 50,00 euro.

Volgens de analisten heeft Philips een verdeeld jaar achter de rug, waarbij momentum op omzetniveau ervoor zorgde dat het aandeel 30 procent steeg, voordat het 9 procent daalde na een neerwaartse bijstelling voor de marge in het derde kwartaal.

Na deze verlaging, werden de verwachtingen opnieuw bijgesteld, aldus de marktvorsers, waardoor de lat laag ligt om de consensus voor het komende jaar te kloppen.

Morgan Stanley wees op de potentie om de marge te verbeteren in het licht van de huidige maatregelen die Philips doorvoert.

De Amerikaanse zakenbank ziet verder opwaarts koerspotentieel zodra de kwaliteit van de winst ook verbetert.

De analisten verwachten dat het momentum op omzetniveau aanhoudt, dat de EBITA-marge herstelt en dat de huidge waardering van het aandeel aantrekkelijk is.

Het aandeel Philips sloot donderdag 0,2 procent hoger op 41,81 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel