Europa - 16 juni 2021 - Aandelen

Morgan Stanley verhoogt koersdoel OCI

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het koersdoel voor het aandeel OCI verhoogd van 23,0 naar 26,50 euro met handhaving van het Overwogen advies. Dit bleek woensdag uit een analyse van de Amerikaanse zakenbank.

Het nieuwe koersdoel wordt ingegeven door de gunstige vooruitzichten voor de winstgevendheid en de toekomstige kasstroom. OCI profiteert volgens Morgan Stanley nog altijd van de onverminderde prijsstijgingen voor stikstof.

Volgens de bank oogt het aandeel OCI, gezien de verhoudingen tussen de koers en verschillende parameters aantrekkelijk. Voor het lopende tweede kwartaal verwachten de analisten een ruime verdubbeling van de EBITDA op jaarbasis naar 522 miljoen dollar, op basis van hogere prijzen voor stikstof en methanol. In de eerste drie maanden boekte OCI een EBITDA van 452 miljoen dollar, een stijging op jaarbasis van 134 procent.

Volgens Morgan Stanley zijn de Europese gasprijzen, de Chinese steenkoolprijzen, de Chinese staatsbemoeienis, productiedata, vrachtprijzen, Indiase importtarieven en de overnamedynamiek met het oog op de methylalcohol-activiteiten de punten van aandacht bij de beoordeling van OCI.

Het aandeel OCI sloot dinsdag op een groen Damrak 0,9 procent lager op 22,24 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.