Europa - 23 september 2020 - Beursbrink

Morgan Stanley verhoogt koersdoel AkzoNobel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 105,00 naar 112,00 euro met handhaving van het Overwogen advies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse zakenbank.

Daarin bleek ook dat het aandeel op de favorietenlijst van de bank blijft.

Het koersdoel is gebaseerd op de verhoging met 3 tot 6 procent van de ramingen voor het bedrijfsresultaat (EBIT) voor 2020 tot en met 2023. Die zijn op hun beurt weer gebaseerd op de verhoogde volumeverwachtingen voor het derde kwartaal en in 2021.

Morgan Stanley betoogde nogmaals dat circa 75 procent van de omzet van de groep solide en veerkrachtig is op grond van de veranderingen in het consumentengedrag als gevolg van de coronarealiteit. Dit zou een sneller dan verwacht herstel in 2021 mogelijk moeten maken, aldus de bank.

Morgan Stanley gaf woensdag onder andere aan dat AkzoNobel duidelijker dan sectorgenoten de weg naar herstel laat zien. Daarnaast is er volgens de bank bij het bedrijf sprake van structurele mogelijkheden voor kostenbesparingen, margeverbetering en een ondergewaardeerd balansprofiel.

Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag op een groen Damrak 1,5 procent hoger op 85,34 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.