VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 16 oktober 2020 - Emerging Markets

Morgan Stanley is positief over Indiase aandelenmarkten

door SVEN VAN GASSE

De Indiase aandelenmarkten hebben, over een periode van 6 maanden, beter gepresteerd in vergelijking met andere opkomende markten. Volgens Morgan Stanley zouden deze prestaties kunnen aanhouden als er in het land ondersteunende maatregelen worden genomen.

De MSCI India Index, die zich zowel richt op large- als op mid-cap bedrijven, is tussen april en 14 oktober met 39,36% gestegen. Ter vergelijking: de MSCI Emerging Markets Index, die zich richt op alle opkomende markten, is in deze periode “maar” met 26.7% gestegen.

Hiernaast noteren de belangrijkste indexen van India, Sensex en Nifty 50, elk aan een winst van ongeveer 34%.

Het rapport stelt:

Om deze outperformance te handhaven moet India een beleid voeren dat erop gericht is om de potentiële groei te stimuleren.

3 factoren

Volgens de bank hebben 3 factoren geleid tot de sterke prestaties van het land: een verbeterd beleid, een goede reactie van de bedrijven op de Covid-19 pandemie en een aantrekkelijk uitgangspunt voor de waarderingen.

Morgan Stanley zei dat het gedifferentieerd beleid zoals een grote verlaging van de vennootschapsbelasting, recente veranderingen in de arbeidswetgeving en de productieaanmoedigingen de prestaties van India een positieve impuls hebben gegeven.

Hiernaast hebben bedrijven ook op een goede manier gereageerd op de pandemie, waardoor ze nu in een betere positie zijn beland voor een herstel. Indiase bedrijven hebben de pandemische ontwrichtingen gebruikt om zich voor te bereiden op de volgende groeicyclus. Ze hebben gesneden in hun kosten, kapitaal opgehaald en fusies, overnames en herstructureringen doorgevoerd.

Tot slot zien de waarderingen in het land er aantrekkelijk uit ten opzichte van andere economische markten. Zeker als je deze in verband ziet met de macro-economische factoren in India – zoals het BBP – en de geldhoeveelheid in het land.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.