Europa - 4 oktober 2021 - Aandelen

Morgan Stanley blijft voorzichtig over Unibail

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley handhaaft het Onderwogen advies op Unibail-Rodamco-Westfield met het koersdoel van 35,00 euro vanwege de structurele problemen waarmee het Franse vastgoedbedrijf kampt. Dit bleek maandag uit een analyse van de Amerikaanse bank.

Aandelen Unibail lijken een koopje op basis van de intrinsieke waarde, maar de analisten zijn er niet van overtuigd dat ze de belegger ook daadwerkelijk waarde bieden.

Waarde-aandelen profiteren als de obligatierentes stijgen, maar Unibail kan niet per definitie als waarde-aandeel worden beschouwd, vindt Morgan Stanley. Een groot vraagteken is bijvoorbeeld het gebrek aan duidelijk herstel in de bezoekersaantallen bij de winkelcentra van Unibail.

De analisten blijven ook bezorgd over de balans van Unibail en rekenen erop dat de resultaten onder druk komen te staan als gevolg van de schuldenberg die Unibail moet afbouwen.

Dit soort structurele problemen werden de afgelopen tijd gemaskeerd door het optimisme rond het heropenen van economieën. Maar dat effect is inmiddels zo goed als uitgewerkt, waardoor er hernieuwde neerwaartse druk is ontstaan op het aandeel, aldus Morgan Stanley.

Maandag noteerde het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield in Amsterdam ruim 2 procent lager op 62,31 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.