Nederland - 18 maart 2023 - crypto
door RAJA SPEET

Microsoft werkt aan gebruiksvriendelijke crypto wallet in Edge browser

Microsoft werkt aan een niet-custodiale crypto wallet voor zijn webbrowser Edge, die momenteel wordt getest in een beperkte testfase. Dit nieuws kan een belangrijke ontwikkeling zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de groeiende acceptatie van digitale valuta.

Volgens Bleeping Computer ontdekte Microsoft-onderzoeker Albacore de nieuwe functie en deelde enkele screenshots van de wallet. Albacore zei:

Ik doe voornamelijk onderzoek naar software en reverse engineering. Zo ontdekte ik de wallet-functionaliteit.

De niet-custodiale wallet zorgt ervoor dat gebruikers volledige controle hebben over hun fondsen zonder dat Microsoft toegang heeft tot wachtwoorden en herstelsleutels. De wallet is ingebed in Edge en kan zonder extensies worden gebruikt. Screenshots tonen integraties met Coinbase en Moonpay en ondersteuning voor NFT’s en crypto swaps.

Focus op Ethereum

Microsoft heeft naar verluidt samengewerkt met Ethereum-ontwikkelingsstudio Consensys om een ingebouwde crypto swap-functie aan te bieden tussen ether (ETH), Uniswap (UNI), de dai stablecoin (DAI), en de USD coin (USDC) en Tether (USDT) stablecoins. Een woordvoerder van Microsoft vertelde Bleeping Computer:

Bij Microsoft testen we regelmatig nieuwe functies om nieuwe ervaringen voor onze klanten te verkennen. We kijken uit naar het leren en verzamelen van feedback van klanten, maar hebben op dit moment niets meer te delen.

Bron: TheBlock

Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.