Europa - 26 februari 2021 - Aandelen

Meevallende outlook ASMI

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het vierde kwartaal van 2020 conform verwachting gepresteerd, maar de afgegeven outlook voor het eerste en tweede kwartaal was een meevaller. Dit stelde analist Michael Roeg van Degroof Petercam die zijn koersdoel van 215,00 euro onder herziening heeft. “Dat kan omhoog”, aldus de analist.

Voor het lopende kwartaal voorziet ASMI een omzet van 380 tot 400 miljoen euro. Dat is ook het omzetniveau dat de halfgeleiderspecialist verwacht in het tweede kwartaal. De orders voor het lopende kwartaal schat ASMI ook in op 380 tot 400 miljoen euro.

Roeg rekende aanvankelijk voor beide kwartalen op een omzet van 345 miljoen euro. Hij noemt de outlook van ASMI dan ook “geruststellend”. De analist rekende voor 2021 op een omzetgroei van 6 procent, maar denkt nu meer richting de 15 procent.

Degroof heeft ASMI op de kooplijst staan. Het aandeel ASMI daalde vrijdag, op een donkerrood Damrak, 2,7 procent naar 221,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.