Europa - 31 oktober 2019 - Aandelen

Meevallende EBITDA voor AMG

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft in het derde kwartaal van dit jaar een hoger EBITDA-resultaat geboekt, maar de outlook voor 2020 blijft voorzichtig. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van AMG.

In het afgelopen kwartaal kwam het EBITDA-resultaat uit op 24,4 miljoen dollar, hetgeen 59 procent minder was dan het resultaat van een jaar eerder. Evenwel viel het resultaat wel 6 procent hoger uit dan waar de consensus rekening mee hield, aldus ING.

Vooral de divisie Critical Materials was volgens ING conform verwachting zwak, vanwege de lagere metaalprijzen. Technologies presteerde volgens Demeester dan weer beter dan verwacht, waarbij de orderinstroom een stijging op kwartaalbasis liet zien van 140 procent.

AMG mikt onverminderd op een EBITDA dit jaar van circa 120 miljoen dollar. Gezien het bedrijf al 99 miljoen dollar realiseerde in de eerste negen maanden van het jaar, is een EBITDA-resultaat van 20 miljoen dollar voor het vierde kwartaal volgens ING haalbaar.

De outlook voor 2020 noemde ING voorzichtig, maar logisch in het licht van de zwakke metaalprijzen. Hoewel AMG verwacht dat de zwakke marktomstandigheden zullen aanhouden, mikt het bedrijf op een aantrekkende winstgevendheid in 2020 ten opzichte van 2019. De consensus ligt op een EBITDA van 157 miljoen dollar.

ING merkte wel op dat AMG een bodem in de negatieve prijsontwikkeling ziet.

ING handhaafde het koopadvies op AMG met een koersdoel van 35,00 euro. Het aandeel AMG koerste donderdagochtend 2,9 procent lager op 22,44 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.