Europa - 28 januari 2020 - Aandelen

Meer winst KPN verwacht ondanks aanhoudende omzetdruk

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het vierde kwartaal van 2019, ondanks een licht dalende omzet, de winst iets weten op te voeren ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit een analistenconsensus die het telecombedrijf publiceerde.

Analisten mikken voor het vierde kwartaal op een omzet van 1.394 miljoen euro. De aangepaste EBITDA na leases wordt ingeschat op 575 miljoen euro en de nettowinst op 75 miljoen euro. Een jaar eerder boekte KPN nog een omzet van 1.436 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 571 en een nettoverlies van 45 miljoen euro.

De operationele vrije kasstroom zal vermoedelijk 614 miljoen euro bedragen en de vrije kasstroom zonder het dividend van Telefonica Deutschland 272 miljoen euro.

In het derde kwartaal van 2019 behaalde KPN op een omzet van 1.372 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 599 miljoen euro en een nettowinst van 314 miljoen euro. De forse winst viel toen vooral te verklaren door de boekwinst van 171 miljoen euro op de verkoop van dochterbedrijf NLDC. De vrije kasstroom exclusief Telefonica Deutschland kwam toen uit op 226 miljoen euro.

Volgens de analisten van Bank of America, die een koopadvies hanteren voor KPN, nam de concurrentie in het vierde kwartaal steeds meer toe met een nieuwe bundel van T-Mobile en eindejaarsacties.

De bank denkt dat de markt bij de publicatie van de kwartaalcijfers zal focussen op de wisseling van de wacht in de top van het telecombedrijf, de voortgang van de reorganisatie en de gang van zaken na de fusie van T-Mobile en Tele2 en de uitfasering van KPN’s merk Telfort.

Outlook

KPN mikt zelf voor 2019 op een kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een vrije kasstroom van minstens 700 miljoen euro. De consensus gaat voor heel 2019 uit van een aangepaste EBITDA van 2.331 miljoen euro tegen 2.292 in 2018, en een vrije kasstroom exclusief Telefonica Deutschland van 714 miljoen euro.

KPN mikt onverminderd op een dividend van 12,5 cent per aandeel en wil dit in de komende jaren laten stijgen. De investeringen voor 2019 begroot het telecombedrijf op 1,1 miljard euro.

Voor de periode 2019 tot en met 2021 mikt KPN op een autonome groei.

KPN opent woensdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments