VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 24 oktober 2019 - Aandelen

Meer winst KPN ondanks omzetdruk

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal ondanks een dalende omzet de winst iets weten op te voeren. Dit blijkt uit een analistenconsensus die het telecombedrijf publiceerde.

Analisten mikken voor het derde kwartaal op een omzetdaling van 2,7 procent naar 1.361 miljoen euro. Daarbij zal het zakelijke segment volgens ING harder zijn gekrompen dan het consumentensegment.

De aangepaste EBITDA na leases wordt ingeschat op 589 miljoen euro en de nettowinst op 116 miljoen euro. Daarmee zou dit EBITDA-resultaat ruim een procent hoger liggen dan vorig jaar, toen KPN op 583 miljoen euro uitkwam. Volgens ING lukte het KPN om de omzetkrimp op te vangen door kostenbesparingen.

De vrije kasstroom zal vermoedelijk 226 miljoen euro bedragen.

Berenberg verwacht dat KPN met de cijfers over het derde kwartaal de verwachtingen kan overtreffen, hetgeen voor wat opwaarts potentieel kan zorgen ten opzichte van een “te voorzichtige” consensus voor 2020/2021. Daarnaast zorgen de verbeteringen in het prijsklimaat op de Nederlandse mobiele markt voor extra ruggensteun, aldus Berenberg.

In het tweede kwartaal van dit jaar behaalde KPN op een omzet van 1.359 miljoen euro een aangepaste EBITDA van 594 miljoen euro en een nettowinst van 128 miljoen euro. De vrije kasstroom kwam toen uit op 147 miljoen euro.

De halfjaarcijfers werden nog afgeleverd door CEO Maximo Ibarra. Hij is inmiddels vertrokken en zou worden opgevolgd door Dominique Leroy van het Belgische Proximus, maar door mogelijke handel met voorkennis door Leroy ging deze benoeming niet door. Inmiddels is Joost Farwerck benoemd tot topman. Hij werkte al voor KPN als operationeel directeur.

KPN mikt voor 2019 op een kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een eenmalig lagere vrije kasstroom dan in 2018. KPN mikt op een dividend van 12,5 cent per aandeel en wil dit in de komende jaren laten stijgen. De investeringen voor 2019 begroot het telecombedrijf op 1,1 miljard euro.

KPN opent vrijdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.