Nederland - 21 juni 2021 - Aandelen

Mark Zandi verwacht correctie van 10% tot 20%

door SVEN VAN GASSE

Mark Zandi van Moody’s Analytics heeft een duidelijke boodschap voor beleggers: “Zet je schrap voor een aanzienlijke correctie.” De econoom verwacht dat een meer “hawkish” houding van de Federal Reserve een correctie van 10% tot 20% zal veroorzaken.

En in tegenstelling tot de scherpe dalingen van de afgelopen jaren, verwacht Zandi dat een snel herstel er deze keer niet zal inzitten doordat de markten zo duur gewaardeerd zijn. Hij schat dat het wel een jaar kan duren voordat de markt van deze correctie zal hersteld zijn.

Hij suggereert dat de correctie misschien al aan de gang is omdat beleggers zich steeds meer zorgen maken over een langdurige verhoogde inflatie.

De Dow Jones leed het grootste wekelijkse verlies sinds oktober 2020 en tuimelde 3,45% lager. De bredere S&P 500 beleefde dan weer haar slechtste week sinds eind februari. De Nasdaq had ook een verliezende week, maar noteert slechts 1,28% onder haar all time high.

Zandi stelt:

De tegenwind voor de aandelenmarkt neemt toe.

Geen recessie

Ondanks zijn waarschuwing voor de aandelenmarkt gelooft Zandi dat de economie een recessie zal afwenden. De daling op de markten zal vooral te maken hebben met te hoog oplopende waarderingen dan met een ernstig fundamenteel probleem.

Hiernaast luidt Zandi al maanden de alarmbel over een verhoogde inflatie.

Begin maart beweerde Zandi dat een verhoging van de inflatie voor de deur stond en dat beleggers de risico’s hiervan niet volledig begrepen.

Aandelen en obligaties zijn niet de enige risicovolle activa die zijn aandacht trekken. Zandi ziet ook meer problemen opdoemen bij grondstoffen en cryptocurrencies. Bovendien maakt hij zich zorgen over de duurzaamheid van een sterke huizenmarkt te midden van hogere rentetarieven.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.