Nederland - 19 mei 2021

Mark Mobius is fan van Indiase aandelen

door SVEN VAN GASSE

India wordt opnieuw ongemeen hard getroffen door het Covid-19 virus. Desondanks vindt Mark Mobius, belegger en expert in opkomende markten, India nog steeds een veelbelovende markt en is hij fan van Indiase aandelen.

De Indiase aandelenbenchmark Nifty 50 is dit jaar met zo’n 8,1% gestegen. De stijging is opmerkelijk omdat India de afgelopen maand een enorme opstoot kreeg van Covid-19 besmettingen waardoor het zorgsysteem in het land op springen stond.

Voor de pandemie behoorde India reeds tot de favoriete markten van Mobius. Hoewel de situatie op dit moment verre van ideaal is, gelooft hij nog steeds in het land.

Binnen de Indiase aandelenmarkt heeft Mobius een voorkeur voor softwarebedrijven, gezondheidszorg en bedrijven die apparatuur en materiaal leveren voor infrastructuurprojecten.

Mobius stelt:

De pandemie zal uiteindelijk voorbijgaan, waardoor dit een goed koopmoment kan zijn.

Grondstoffen en crypto

In een interview aan CNBC gaf Mobius ook zijn mening over de grondstoffen en cryptomarkt. In de grondstoffenmarkt is Mobius nog steeds een grote fan van goud. Hij voegde hieraan toe dat hij verkiest om fysiek goud te komen in plaats van mijnbouwbedrijven omdat veel van deze bedrijven niet enorm winstgevend zijn.

De investeerder zei wel dat hij niet enthousiast is over de oliesector. De olieprijzen hebben reeds een enorme rally achter de rug, toen ze herstelden van de pandemie, waardoor er op dit moment niet veel opwaarts potentieel meer is.

Naast de oliesector is Mobius ook geen fan van de cryptomarkt. Hij vindt crypto’s veel te riskant en onvoorspelbaar. Mobius zei dat het moeilijk is om de richting van cryptoprijzen te voorspellen en stelde zich ook vragen bij het gebruik van cryptovaluta als betaalmiddel. Hiernaast is hij het niet eens met de stelling dat bitcoin het nieuwe goud zal worden, als bescherming tegen inflatie.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.