Nederland - 30 augustus 2021 - Commodities

Mark Mobius: “Beleg 10% van je portefeuille in goud”

door SVEN VAN GASSE

Mark Mobius, investeerder en oprichter van Mobius Capital Partners, zouden beleggers een deel hun portefeuille in goud moeten investeren. Hij verwacht dat valuta zullen devalueren als gevolg van de ongekende stimuleringsmaatregelen ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.

Vorig jaar in augustus bereikte het edelmetaal een nieuwe recordprijs toen beleggers te midden van de pandemie hun toevlucht zochten in veilige havens. Sindsdien is de prijs echter teruggevallen door de massale uitrol van vaccins.

Om de crisis te bestrijden hebben centrale banken en regeringen wereldwijd een ongekende golf van monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen genomen. Hierdoor zijn de balansen van de Federal Reserve en andere centrale banken fors opgeblazen en zijn de overheidsfinanciën onder druk komen te staan.

Devaluatie

Beleggers hebben zich gezien de aanhoudend sterke aandelenmarkten afgewend van ETF’s die goud als onderpand hebben. Volgens Bloomberg is het totaal aantal holdings in goud of gerelateerde producten in de afgelopen 12 maanden met 8,5% gedaald.

Toch loont het volgens Mobius om goud op te nemen in de beleggingsportefeuille. Volgens Mobius moeten beleggers in dit stadium 10% van hun portefeuille moeten investeren in fysiek goud. De wereldwijde devaluatie van valuta zal volgend jaar immers aanzienlijk zijn, gezien de ongelooflijke hoeveelheid geld die is bijgedrukt.

Mobius besluit:

Het zal zeer winstgevend zijn om fysiek goud te bezitten.

Bron: Bloomberg

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.