Nederland - 14 februari 2018 - Marihuana
door STIJN

Herstel op Wall Street helpt marihuana aandelen overeind

Het herstel op de Amerikaanse beurzen brengt rust op de markten, dat geldt ook voor de marihuana aandelen. Maandag herstelden de meeste aandelen vrij stevig om dan verder te stabiliseren. De Canadese en Amerikaanse marihuana indexen zitten terug op het goede spoor.

En dat komt wellicht als geroepen, beleggers en investeerders in marihuana zaten de afgelopen weken waarschijnlijk met een ei in hun broek. De indexen gingen van een fantastisch jaareinde naar een belabberde maand januari. De rebound doet beleggers opnieuw investeren in het ‘groene goud’.

De opleving hebben we deels ‘te danken’ aan Amerikaans president Donald Trump. Begin deze week werden zijn nieuwe budgetten voor infrastructuur goedgekeurd. Dit, in combinatie met sterke technische indicatoren voor een stabilisatie van de markten, zorgde ervoor dat beleggers en investeerders tot rust kwamen en opnieuw naar de beurzen trokken met hun kapitaal.

De grote Amerikaanse beursindexen stegen maandag enkele procentpunten, ook de marihuana-indexen stapten terug in de lift. Over het algemeen is hier ook een herstelbeweging te zien, toch lieten sommige marihuana-aandelen het afweten. De beste stijgers wonnen bijna 10 procent terwijl de slechtst presterende aandelen tegen een verlies van 5 procent aankeken maandag.

De Amerikaanse en Canadese marihuana indexen lijken klaar te zijn voor een nieuwe rit omhoog. We moeten echter nog niet te vroeg juichen volgens Mark Luschini, hoofdstrateeg bij JMS. Hij beweert dat het voorlopig te vroeg is om er van uit te gaan dat de correctie volledig achter de rug is.

ETF

We zijn trouwens ook weer een indextracker rijker, namelijk de Evolve Marijuana ETF. Het is duidelijk dat steeds meer fondsbeheerders inzien dat marihuana opportuniteiten biedt. Zeker omdat dit pas het begin is voor het ‘groene goud’. Raj Lala, CEO van Evolve ETFs, zei dat hij er veel vertrouwen in heeft en dat het belangrijk is om te blijven zoeken naar nieuwe kansen op de markt.

Het valt op dat er steeds meer ETF’s gecreëerd of omgevormd worden om in te spelen op deze beleggingsopportuniteit. Net zoals de ETFMG Alternative Harvest ETF, dat oorspronkelijk een vastgoed-ETF was. Voorlopig zijn Canada en de V.S.A. de belangrijkste markten voor de marihuana-indstrie, maar daar zal weldra verandering in komen.

Bronnen: Potnetwork

Foto: Wikimedia

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.