Nederland - 24 mei 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Ledger stelt controversiële key-recovery service uit

Hardware wallet provider Ledger heeft besloten om de lancering van een key-recovery functie uit te stellen na hevige kritiek vanuit de crypto-gemeenschap. Het bedrijf reageert hiermee op bezorgdheden van investeerders over de veiligheid van de nieuwe feature.

728x90

Ledger stelt key-recovery service uit tot code open-source is

In een brief aan gebruikers verklaarde Ledger CEO Pascal Gauthier dat het bedrijf de nieuwe functie niet zal introduceren voordat de code ervoor open-source is gemaakt. Ledger wil gebruikers de mogelijkheid bieden om de veiligheid van het bewaarmechanisme te controleren en vertrouwen op te bouwen.

Gauthier benadrukte ook het belang van open-sourcing van de code en zei:

“We hebben besloten om het open-source traject te versnellen! We zullen zoveel mogelijk van het Ledger-besturingssysteem open-source maken, te beginnen met de kernonderdelen en Ledger Recover, die pas wordt uitgebracht als dit werk is voltooid.”

— Lees ook: Alles over getokenizeerde fysieke activa

Gemeenschap verdeeld: Kritiek op key-recovery service

De aankondiging van de key-recovery service leidde direct tot kritiek vanuit de cryptocurrency-gemeenschap. Bezorgde investeerders uitten hun ongenoegen op sociale media en andere platforms.

Deskundigen op het gebied van cryptocurrency zijn verdeeld over de kwestie. Terwijl sommigen geloven dat key-recovery services nodig zijn om nieuwe investeerders aan te trekken, blijven anderen sceptisch.

Met het uitstel van de lancering en de toezegging om de code open-source te maken, hoopt Ledger het vertrouwen van investeerders te herstellen en tegelijkertijd een veiligere omgeving te bieden voor gebruikers van hun hardware wallets.

— Lees ook: Nieuwe crypto gem in markt met enorm potentieel

Bron: CoinDesk
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

 

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.