Europa - 16 januari 2020 - Aandelen

Lastig vierde kwartaal voor AB InBev

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) AB InBev heeft een lastig vierde kwartaal achter de rug. Dit schreven analisten van Kepler Cheuvreux donderdag.

Kepler Cheuvreux gaat er vanuit dat de EBITDA in het vierde kwartaal met 3,4 procent is afgenomen op autonome basis. Kepler zit met zijn schatting voor een EBITDA van 5,7 miljard euro 3 procent lager dan de marktconsensus van 5,9 miljard euro.

De analisten noemden drie oorzaken voor het lastige vierde kwartaal. Ten eerste heeft de bierbrouwer nog steeds last van de problemen in de Braziliaanse en Chinese markt, ten tweede heeft AB InBev te maken met een moeilijke vergelijkingsbasis. Over het vierde kwartaal van 2018 werd een autonome groei van de EBITDA gerealiseerd van 10 procent. En ten derde spelen de zwakkere economische groei in Zuid-Amerika en de protesten die in sommige landen gaande zijn de Belgische brouwer parten.

Met name het laatste punt heeft Kepler Cheuvreux doen beslissen de verwachte winst per aandeel voor het vierde kwartaal neerwaarts bij te stellen met 1 tot 2 procent.

Kepler Cheuvreux hanteert een koopadvies voor AB InBev met als koersdoel 98,00 euro.

Volgens de analisten tonen Brazilië en China inmiddels verbetering.

Het aandeel AB InBev sloot donderdag 0,1 procent lager op 71,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel