Europa - 8 september 2020 - Beursbrink

Zoektocht naar nieuwe CEO AB InBev geen verrassing

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Dat AB InBev een vervanger zou zoeken voor CEO Carlos Brito is geen verrassing, maar de keuze voor een externe kandidaat lijkt onwaarschijnlijk. Dit stelde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux dinsdag.

AB InBev is een proces gestart om CEO Brito te vervangen, zo meldde de Financial Times maandag op basis van bronnen. De brouwer zou “serieus overwegen” om een kandidaat van buiten het bedrijf aan te trekken voor de rol van CEO, aldus de krant.

Volgens Kepler zou het niet als een verrassing komen als de bierreus daadwerkelijk aankondigt een nieuwe CEO te zoeken, maar dat een kandidaat van buiten “zeer onwaarschijnlijk lijkt”, vanwege de specifieke bedrijfscultuur en dan met name de manier waarop personeel wordt opgeleid.

Volgens het FT wordt er wel buiten het bedrijf gezocht, omdat er intern slechts één geschikte kandidaat zou zijn, namelijk Michel Doukeris, die momenteel leiding geeft aan de Noord-Amerikaanse divisie van de brouwer.

De grootste zorgen omtrent AB InBev, namelijk de schulden op de balans, zouden evenwel niet worden weggenomen met de komst van een nieuwe CEO, aldus Kepler.

Kepler heeft een koopadvies op AB InBev met een koersdoel van 52,00 euro. Het aandeel sloot maandag 0,3 procent hoger op 49,34 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.