Nederland - 15 juli 2021 - Aandelen

Larry Fink: “Inflatie zal waarschijnlijk niet van voorbijgaande aard zijn”

door SVEN VAN GASSE

Jerome Powell, voorzitter dan de Federal Reserve, heeft nogmaals verklaard dat de centrale bank zijn beleid niet zal verscherpen ondanks de verhoogde inflatie. Powell is ervan overtuigd dat de inflatie van voorbijgaande aard zal zijn. Larry Fink van BlackRock is hier echter niet zo zeker van.

Fink, CEO van de grootste vermogensbeheerder ter wereld, is niet overtuigd door de argumenten van de Federal Reserve. De centrale bank verklaart dat de inflatiedruk zal afnemen zodra de bottlenecks in de leveringen en andere tijdelijke factoren als gevolg van de Covid-19 pandemie zijn verdwenen.

In een interview met CNBC zei Fink echter dat er belangrijke fundamentele veranderingen hebben plaatsgevonden in de manier waarop beleidsmakers naar inflatie kijken. De decennialange nadruk op het laag houden van de prijzen heeft plaatsgemaakt voor bezorgdheid over loonniveaus en jobs.

Jamie Dimon

Op dinsdag is gebleken dat de Amerikaanse consumentenprijsindex voor juni met 0,9% was gestegen, wat sterker was dan verwacht. De laatste keer dat de prijzen zo snel stegen was in 2008. De olieprijzen bereikten in die periode een recordhoogte van $150 per vat.

Fink is echter niet de enige op Wall Street die niet overtuigd is van de argumenten van de Federal Reserve. Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, heeft eerder verklaard dat de bank een extra kasreserve aanhoudt in afwachting van hogere rentes en een hogere inflatie.

Afgezien van de bezorgdheden over de inflatie, bleef Fink wel optimistisch over de vooruitzichten voor de aandelenmarkt. De belangrijkste redenen hiervoor zijn volgens Fink de nog steeds grote fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen en de hoeveel cash die nog aan de zijlijn staat.

Fink besluit:

Er zullen nog dalingen komen, maar over het geheel denk ik dat de trendlijn nog stijgend zal zijn.

Bron: MarketWatch

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.