Europa - 12 november 2019 - Aandelen

Lagere winst voorzien voor ABN AMRO

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal woensdag naar verwachting een lagere omzet en winst bekendmaken, als gevolg van licht lagere rente- en fee-inkomsten en fors lagere beleggingsinkomsten. Dat blijkt uit een analistenconsensus die de bank publiceerde.

De analisten rekenen gemiddeld op een nettowinst van 594 miljoen euro, tegen 725 miljoen euro een jaar eerder.

De rentebaten dalen naar verwachting met ongeveer 1 procent, van 1.624 miljoen naar 1.607 miljoen euro, terwijl de fee-inkomsten zouden teruglopen van 417 miljoen naar 401 miljoen euro.

Vooral de overige inkomsten worden ruim 160 miljoen euro lager ingeschat, nadat de bank vorig jaar een fors resultaat realiseerde op aandelenparticipaties en op de afdekking van risico’s met derivaten.

Ook de operationele kosten dalen licht, dankzij lagere personeelskosten. De stroppenpot zal met 131 miljoen euro worden bijgevuld. Vorig jaar was dat 106 miljoen euro.

De analisten mikken op een verhouding tussen kosten en inkomsten van 56,8 procent. Door de lagere inkomsten is dat minder gunstig dan de 52,9 procent een jaar eerder.

Per saldo daalt de operationele winst voor belastingen naar verwachting van 986 miljoen een jaar eerder naar 787 miljoen euro.

De aandacht zal verder uitgaan naar de impact van de witwasboete en de kosten die de bank moet maken om de naleving van de regels te verbeteren. Ook de gevolgen van de lage rente zijn een punt van zorg in de markt.

De kernkapitaalratio daalt naar verwachting van 18,0 procent bij de halfjaarcijfers tot 17,9 procent.

ABN AMRO publiceert de cijfers woensdag voorbeurs.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel