Europa - 29 april 2020 - Beursbrink

Krimp Amerikaanse economie redelijk conform prognose

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De krimp van de Amerikaanse economie in de eerste drie maanden van dit jaar met een voorlopige indicatie van 4,8 procent op kwartaalbasis komt redelijk overeen met de prognoses en lijkt daarmee een indicatie dat de markt redelijk goed kan inschatten wat het effect van de coronacrisis is. Dit was het commentaar van marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegenover ABM Financial News.

“Let wel: de lock down ging in de Verenigde Staten twee weken voor het einde van het eerste kwartaal in, dus kun je nagaan hoe diep daarmee de sporen in de economie van de Verenigde Staten nu al zijn”, aldus Marey. “Wij verwachten in het tweede kwartaal weliswaar weer meer economische activiteit, maar met de extrapolatie van de laatste twee weken in maart zien wij de economie in het tweede kwartaal op kwartaalbasis met 31 procent terugvallen”, aldus de marktanalist van Rabobank woensdag.

Marey zag de investeringen in de huizenbouw nog redelijk op peil blijven, omdat deze markt met vertraging reageert, en de pijn vooral merkbaar is in de consumptie en bij bedrijven.

De euro noteerde woensdagmiddag 0,3 procent hoger op 1,0849 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments