VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 12 oktober 2020 - Aandelen

KPN uitblinker op groen Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs stijgt maandag licht. De AEX won rond de klok van 11 uur 0,7 procent op 571,26 punten.

Beleggers lijken nog altijd voor te sorteren op een nieuw Amerikaans steunpakket, in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Marktanalist Teeuwe Mevissen verwacht de komende weken “een Trump on steroids”.

Dat er nog een akkoord voor de verkiezingen komt, lijkt marktanalist Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management onwaarschijnlijk.

Verder zullen beleggers volgens Juvyns ook de aandacht verlengen naar het cijferseizoen dat deze week weer losbarst. Daarbij zullen de vooruitzichten die de bedrijven afgeven vermoedelijk belangrijker zijn dan de werkelijke cijfers.

Volgens Juvyns hebben bedrijven in het derde kwartaal fors beter gepresteerd dan in het tweede kwartaal, al zullen de resultaten op jaarbasis nog wel altijd gedaald zijn.

Per saldo is de markt evenwel positief gestemd ten aanzien van de komende cijferperiode.

De euro/dollar handelde op 1,1810.

Stijgers en dalers

In de AEX was KPN de uitblinker met een koerswinst van 7,3 procent. Vrijdag meldde Bloomberg dat het Zweedse EQT mogelijk interesse heeft om een overnamebod uit te brengen. Of er een bod komt, dat is afwachten. Analisten van ING wezen er in ieder geval op dat dit een vriendelijk bod zal moeten zijn, omdat KPN een paar flinke beschermingswallen heeft.

Prosus won 1,9 procent, evenals Adyen.

Ahold Delhaize en Royal Dutch Shell verloren 0,6 en 1,5 procent. UBS herhaalde het verkoopadvies op Ahold Delhaize, maar stelde wel het koersdoel met een euro opwaarts bij naar 21,00 euro. Olie werd bijna 2 procent goedkoper.

In de Midkap ging Arcadis aan de leiding met een koerswinst van 8,5 procent. ING verhoogde het koersdoel voor Arcadis van 20,00 naar 26,00 euro. Volgens ING negeert de markt “compleet” de aantrekkende omzet en kasstroom van Arcadis.

Verder won Aalberts 4,8 procent, maar leverde Basic-Fit 7,8 procent in. Het oplopende aantal coronabesmettingen zal vermoedelijk voor nieuwe maatregelen zorgen, en die kunnen wel eens slecht uitpakken voor de fitnessketen.

Bij de smallcaps ging Accell 2,6 procent hoger en won TomTom 2,9 procent. ICT daalde 1,5 procent.

Lucas Bols werd 0,3 procent duurder nadat het aankondigde dat het de komende jaren de distributie van Pallini Limoncello in de VS zal verzorgen.

DGB steeg op de lokale markt met ruim 17 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.