Europa - 6 september 2019 - Aandelen

KPN slaat goede slag met nieuwe CEO

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De komst van Dominique Leroy als CEO is goed nieuws voor KPN. Dit meent analist David Vagman van ING.

“We zien een sterke overeenkomst in termen van cultuur, strategie, telecombeleving en markten”, aldus Vagman.

Hij verwacht niet dat Leroy grote strategische veranderingen zal doorvoeren bij KPN.

De maatregelen die de Belgische toezichthouder neemt in de zakelijke kabelmarkt, zouden ook wel eens in Nederland kunnen worden genomen, denkt Vagman.

Wat Vagman wel opvalt, is dat Leroy in België sterk inzette op verschillende merken, terwijl KPN juist bezig is terug te schalen naar één merk.

Een eventuele fusie tussen Proximus en KPN ziet Vagman niet gebeuren, en werd ook door KPN al van tafel geveegd als beweegreden om voor Leroy te kiezen. Leroy ziet voor de Belgische staat een rol als referentie-aandeelhouder van Proximus weggelegd, en dat maakt een fusie met KPN volgens ING niet eenvoudiger.

Een ander puntje van zorg voor Vagman is dat nu er voor een externe kandidaat is gekozen, sommige interne kandidaten wellicht teleurgesteld zijn. Een vertrek van bijvoorbeeld de CFO of COO zou hem dan ook niet verbazen.

Overigens is het vertrek van Leroy voor Proximus een aderlating, stelde Vagman. Zij vertrekt op een “kritisch” moment.

ING heeft een Houden advies op KPN en een verkoopadvies voor Proximus met koersdoelen van respectievelijk 2,90 en 18,00 euro.

Het aandeel KPN daalde vrijdag 1,7 procent naar 2,84 euro en Proximus 2,6 procent naar 25,72 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.