Nederland - 24 juli 2018 - Europa

Koersdoel Philips omhoog bij Credit Suisse

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Philips verhoogd van 38,00 euro naar 39,00 euro, met behoud van het advies Outperform, omdat de bank nog steeds reorganisatiepotentie ziet bij Diagnosis & Treatment, in combinatie met solide groeikenmerken.

De consensusverwachting voor de winst is opgelopen sinds Philips in het medische segment valt, maar de Zwitserse bank blijft bij zijn Outperform advies, omdat een gemiddeld winstgroei van 12 procent per jaar mogelijk wordt geacht. Dat groeitempo zou sneller zijn dan bij sectorgenoten, zo merkten de analisten op.

Ook is de huidige koerswinstverhouding aantrekkelijk vergeleken met sectorgenoten, met een kans op meer kapitaalteruggave aan aandeelhouders in 2019.

Philips zei bij de kwartaalcijfers geen goede reden te zien voor een substantieel tragere ordergroei bij Diagnosis & Treatment in de rest van het jaar. Credit Suisse rekent daarom op een margegroei van 110 basispunten in de tweede helft, na de 120 basispunten in de eerste helft van 2018.

Bij Personal Health trok de autonome groei in het tweede kwartaal aan tot 5 procent, tegen 3 procent in het eerste halfjaar. De analisten verlaagden toch hun groeiraming voor de komende jaren van 5 naar 4 procent.

In Europa en Noord-Amerika ziet de bank de winstgroei matigen naar lagere percentages, wellicht omdat marktaandeel moeilijke te winnen is dan in de afgelopen twee jaar.

Het aandeel Philips noteerde dnsdag 1,4 procent hoger op 36,32 euro in een licht hogere AEX.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.