Europa - 13 oktober 2020 - Aandelen

Kleine winsten op Beursplein 5

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs blijft dinsdag dicht bij huis. De AEX noteerde aan het einde van de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 574,08 punten.

Hoewel een tweede coronagolf volgens beleggingsstrateeg Joost van Leenders van zakenbank Kempen niet tot nieuwe nationale lockdowns zal leiden, levert het wel degelijk onzekerheid op. Ook omdat het onduidelijk is wanneer er een werkend vaccin is.

“Mede gesteund door grootschalige monetaire en fiscale steunpakketten herstelt de wereldeconomie. De snelheid van het herstel neemt wat af, maar blijft wel positief”, zegt Van Leenders.

De schade aan winsten valt volgens hem dan ook mee en winstverwachtingen worden nu opwaarts bijgesteld.

“De rally is echter wel hard gegaan, de steun van aandeleninkoop door bedrijven is minder en dividenden worden geschrapt. Al met al denken we dat er iets te veel hoop op een snel herstel van economie en bedrijfswinsten door de markt wordt verdisconteerd.”

In combinatie met onzekerheid rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen en het al dan niet uitblijven van een fiscaal stimuleringspakket in de VS, prefereert Kempen een kleine onderweging in aandelen.

De euro/dollar handelde op 1,1791 en olie werd ruim 1,5 procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Unibail-Rodamco-Westfield aan de leiding met een koersstijging van 2,8 procent. Unibail bereikte een overeenkomst over de verkoop van een kantoorpand in de regio Parijs aan een consortium van Franse institutionele investeerders voor een bedrag van 620 miljoen euro. De verkoopprijs vertegenwoordigt een premie ten opzichte van de boekwaarde op 30 juni, aldus Unibail.

ASML won 1,5 procent en Just Eat Takeaway, dat morgen met cijfers komt, steeg 1,2 procent.

Financials kennen vooralsnog een lastige dag. Aegon daalde 2,5 procent en ING en ABN AMRO leverden 2,7 en 2,4 procent in.

In de Midkap ging Besi aan de leiding met een koerswinst van 1,6 procent. SBM Offshore won 1,4 procent, volgens handelaar Bert van der Pol van Today’s Groep dankzij een koopadvies van Exane BNP Paribas met een koersdoel van 20,00 euro.

Fagron, dat voorbeurs met cijfers kwam, leverde 8,0 procent in. De cijfers waren redelijk in lijn met de verwachtingen vooraf. Analisten wezen echter op de goede koersprestaties sinds medio augustus en zeiden niet verbaasd te zijn dat er vandaag wat winstnemingen zijn. KBC Securities haalde het aandeel van de kooplijst. Zij wezen op het stilvallen van de autonome groei in Europa.

Bij de smallcaps ging Brunel 1,4 procent hoger, maar daalde Sligro 5,0 procent.

Lokaal viel de daling van SnowWorld van 9,4 procent op. Maar dit gebeurde bij heel lage volumes.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.