Nederland - 24 juli 2019 - Technologie

Kleine omzetgroei Besi verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het afgelopen kwartaal vermoedelijk aan de eigen verwachtingen voldaan. Dit denken analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

Besi mikt voor het tweede kwartaal op een omzetstijging van circa 5 procent op kwartaalbasis. De brutomarge zal tussen de 55 en 57 procent liggen.

“Na drie kwartalen op rij van omzetdalingen, lijkt de klantenvraag gestabiliseerd”, zei CEO Richard Blickman bij de cijfers over het eerste kwartaal.

Analist Edwin de Jong van NIBC rekent voor het tweede kwartaal op het halen of zelfs licht overtreffen van de outlook.

Sectorgenoot ASM International overtrof dinsdagavond de eigen outlook voor het tweede kwartaal ruim, maar De Jong is vanwege de eindmarkten, Besi heeft met blootstelling aan automotive en mobiele telefonie, iets voorzichtiger voor de Duivense toeleverancier.

In de eerste drie maanden van dit jaar zag Besi de omzet 12,0 procent dalen met een marge van 55,9 procent.

Topman Blickman meent dat Besi goed gepositioneerd is om de omzet te zien groeien en het marktaandeel te zien stijgen zodra de cyclus draait.

En over die cyclus wordt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen voorzichtig positiever. Hij wees op de outlook van ASM PT die voor het derde kwartaal rekent op een omzetgroei op kwartaalbasis van circa 25 procent. Dit betekent dat Besi vermoedelijk ook met een sterke outlook komt, voorspelt Versteeg.

De omzetcijfers van ASM PT in het tweede kwartaal vielen tegen, maar volgens Versteeg is het lastig te oordelen of de hele markt hier last van had, of dat Besi simpelweg omzet bij ASM PT wist af te snoepen.

Besi opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.