Europa - 4 april 2022 - Aandelen

Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ING licht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 13,90 naar 14,10 euro met handhaving van het koopadvies. Dat bleek maandag uit een analistenrapport.

De analist rekent voor het eerste kwartaal op een stijging van de winst met 6 procent, exclusief de voorzieningen voor oninbare leningen, vergeleken met dezelfde periode in 2021. Dit is te danken aan de steilere rentecurve en de verwachte hogere marge op spaargeld van klanten.

De voorzieningen zullen naar verwachting fors hoger liggen in verband met mogelijke problemen met de investeringen in Rusland, na de invasie in Oekraïne en de zware Westerse sancties die daarop zijn gevolgd.

Kepler Cheuvreux rekent op zo’n 800 miljoen euro aan afwaarderingen op Rusland. Dit betekent 65 basispunten van het leningenboek aan nieuwe toevoegingen aan de stroppenpot, waarvan 20 basispunten onderliggend en de rest voor Rusland.

De analist voorziet dat de rentebaten en fee-inkomsten in het eerste kwartaal minder dan 1 procent zijn gestegen, vergeleken met een kwartaal eerder.

De kernkapitaalratio is naar verwachting met 40 basispunten gedaald, door een toename van de risicogewogen balans.

Beleggers zullen volgens Kepler vooral benieuwd zijn of ING al in de positie is om overtollig kapitaal te laten terugvloeien, bijvoorbeeld met behulp van een nieuw aandeleninkoopprogramma, “of dat het management liever wacht tot de halfjaarcijfers”.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.