Pink Sheets

Pink SheetsDe Pink Sheets zijn een dagelijkse publicatie, samengesteld door het National Quotation Bureau.

De publicatie geeft een overzicht van alle bied- en laatkoersen van aandelen die over-the-counter (OTC) verhandeld worden. De naam “Pink Sheets” is ontstaan omdat de papieren waar de informatie van deze aandelen op werd gepubliceerd roos waren.

OTC wil zeggen dat beleggers aandelen aan elkaar kunnen verhandelen, maar dan rechtstreeks aan elkaar, zonder tussenpersoon.

In tegenstelling tot bedrijven die noteren op een aandelenbeurs, hebben aandelen die noteren op de Pink Sheets geen minimumvereisten nodig en hoeven ze geen verantwoording af te leggen bij de SEC (Securities and Exchange Commission).

Aandelen die noteren op Pink Sheets zijn dan ook meestal centjesaandelen of “penny stocks” (aandelen die verhandeld worden aan een prijs die onder 5 dollar of 5 euro ligt).

Verschil gewone beurs en Pink Sheets

Voor de belegger zal het verschil bijna niet opmerkbaar zijn. Pink Sheets worden namelijk gewoon verhandeld bij veel brokers. Maar vaak is er wel minder volume via OTCBB of Pink Sheets dan via een gewone aandelenbeurs. Hierdoor kunnen de spreads (het verschil tussen de bied- en laatkoers) significant groter zijn.

Gevaar van Pink Sheets

Daarbij willen we u wel nog waarschuwen: OTCBB handel is onderworpen aan regulering, Pink Sheets niet. Het wordt daarom sterk afgeraden om aandelen te kopen via Pink Sheets.

Penny stocks zijn vaak aandelen van zeer kleine bedrijven. En aangezien ze niet goed gereguleerd zijn, zitten er ook vaak frauduleuze ‘valse’ bedrijfjes tussen. Je kan herkennen of een aandeel een Pink Sheet is, als het symbool van het aandeel eindigt op “.PK”.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.