Nederland - 20 september 2018 - Banksector

KBW verhoogt koersdoel ASR

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Keefe, Bruyette & Woods heeft het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 41,00 naar 44,00 euro en handhaafde het Outperform advies.

Het opwaarts koerspotentieel van 9 procent is volgens KBW nog altijd groter dan dat van andere verzekeraars in de Benelux of Europa, hoewel het aandeel het sinds oktober volgend jaar al 21 procent beter deed dan de sector.

KBW verhoogde op basis van de halfjaarcijfers zijn verwachting voor het dividend in 2019 en 2020 met 4 procent tot 1,86 en 1,96 euro per aandeel.

Vooruitlopend op de strategie-update van 10 oktober, keek KBW naar een mogelijke overname van Vivat door ASR. De analisten denken dat ASR een vergelijkbare koerswinstverhouding zou willen betalen als voor het kleinere Generali Nederland, exclusief de mogelijke synergievoordelen. Dat zou een overnamesom betekenen van 1,7 miljard tot 2,6 miljard euro, dus gemiddeld 2,2 miljard euro.

ASR kan eventueel ook de synergieën, die KBW op 30 procent van de kostenbasis van Vivat inschat, delen met de verkopende partij, bijvoorbeeld voor de helft. In dat geval kan de overnamesom met nog zo’n 600 miljoen euro oplopen tot 2,7 miljard euro, wat voor de helft met eigen en de helft met vreemd vermogen kan worden gefinancierd. De leverage volgens Standard & Poor’s zou in dat scenario oplopen van 19 procent naar 25 tot 30 procent, wat volgens de analisten van KBW acceptabel zou zijn voor ASR.

Het aandeel ASR noteerde donderdag 0,7 procent hoger op 41,32 euro en deed het daarmee iets beter dan AEX-index.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.