Nederland - 16 april 2018 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

KBC Securities zet ABN AMRO op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft maandag het advies voor ABN AMRO verhoogd van Accumuleren naar Kopen met een ongewijzigd koersdoel van 29,80 euro, op basis van ideeën die de bank heeft om zichzelf efficiënter te maken.

Clifford Abrahams lijkt een man met een missie, stelde de analist Jason Kalamboussis van KBC na een gesprek met de nieuwe financieel directeur. Abrahams wil het bedrijf op alle niveaus opnieuw focussen, met gedetailleerde supervisie om het rendement op eigen vermogen voor alle onderdelen en op alle niveaus op 10 procent te krijgen. Tot nu toe wekte de bank de indruk dat de retailbank de hoge kosten bij de andere divisies subsidieert.

Die kritische benadering kan leiden tot cultuurveranderingen, denkt de analist. Met name bij de private bank en de zakenbank zou er veel ruimte zijn om de efficiëntie te verhogen. Zo kunnen de producten, portefeuilles en backoffice van de private banks in Frankrijk, Duitsland en België meer gestroomlijnd worden. De kosten zouden hierdoor omlaag kunnen van meer dan 80 procent naar minder dan 70 procent van de inkomsten.

Bij de zakenbank, waaronder het clearingbedrijf, zal ABN AMRO op zoek gaan naar oplossingen om het grotere kapitaalbeslag onder Basel 4-regels aan te pakken. Bij Global Markets kan de bank kiezen voor een meer ondersteunende functie, om de fee-inkomsten te verhogen. Vooral bij de retailbank moet de fee-inkomsten omhoog, denkt KBC.

KBC concludeert dat de markt te somber is met zijn verwachting van een kostenratio van 58,7 procent in 2020. Een aandeleninkoop in het vierde kwartaal is een mogelijkheid, volgens KBC.

De analist ziet een opwaarts potentieel van 18 procent voor het aandeel en baseert daarop zijn koopadvies.

Het aandeel ABN AMRO stond maandag 0,4 procent hoger op 24,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.