Nederland - 2 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

KBC Securities verlaagt koersdoel AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 85,00 naar 80,00 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies.

Donderdag liet het Amerikaanse verf- en coatingsconcern PPG Industries weten “in het belang van de stakeholders van beide bedrijven” uiteindelijk af te zien van een openbaar bod op de Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel.

Gezien de premium van circa 50 procent die PPG bood op de aandelen AkzoNobel, is analist Wim Hoste van KBC Securities van mening dat er een breedgedragen steun zou zijn geweest onder aandeelhouders als PPG met een vijandig bod zou zijn gekomen. “Het lijkt echter dat PPG dat een te risicovolle zet vond en zodoende besloot om Akzo met rust te laten”, aldus Hoste.

Voorafgaand aan het terugtrekken van PPG, koerste het aandeel AkzoNobel al tegen een significante korting ten opzichte van PPG’s laatste bod, zo merkte de analist verder op.

PPG kan nu zes maanden lang geen nieuw voorstel doen aan AkzoNobel. De Nederlandse verf- en chemieconcern wil graag op eigen kracht verder. “Het is nu aan AkzoNobel om zijn eigen strategische en financiële doelen te behalen”, aldus de marktvorser van KBC.

Op een groen Damrak koerste het aandeel AkzoNobel vrijdagochtend kort na de openingsbel 0,9 procent lager op 74,38 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.