Nederland - 17 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

KBC Securities verhoogt koersdoel Philips Lighting

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft maandag het koersdoel voor Philips Lighting verhoogd van 26,00 naar 34,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Analist David Vagman van KBC Securities verhoogde het koersdoel in aanloop naar de kwartaalcijfers van Philips Lighting op 21 juli. De marktvorser onderschatte de sterke concurrentievoordelen die het verlichtingsbedrijfbedrijf bezit. Ook over de operationele gang van zaken bij lampen en LED-verlichting is de marktvorser te spreken.

Hoewel de groei en herstructurering binnen de tak Professional volgens Vagman tot nog toe tegenvielen, ontwikkelden de brutomarges zich “verrassend positief” en de groei lijkt duurzamer dan door de marktvorser werd voorzien. Het terugbrengen van de algemene kosten kunnen het bedrijf daarbij eveneens in de kaart spelen, zo verwacht KBC Securities.

Ook de dubbelcijferige groei binnen Home Luminaires noemde Vagman, ondanks de marginale omvang van de divisie, een positieve verrassing.

KBC Securities voorziet een stabiele aangepaste EBITA-marge van 10 procent tot 2020, slechts licht lager dan waar Philips Lighting zelf vanuit gaat. De verwachte winst per aandeel voor 2020 werd door KBC Securities met 9 procent opwaarts bijgesteld, waardoor een hoger koersdoel van 34,00 volgens Vagman op zijn plaats is.

De analist benadrukte terughoudend te zijn over het tempo van de verbeteringen binnen Professional en hij blijft sceptisch over de toekomst van LED-lampen na 2020, vanwege een toename van de concurrentie en twijfels over de vervangingsmarkt voor LED-lampen. Ook merkte Vagman op dat de verwachtingen voor Philips Lighting vanuit de markt hoog blijven, waardoor er minder ruimte is voor positieve verrassingen bij de cijferpublicaties van het bedrijf.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Philips Lighting maandagochtend 0,1 procent hoger op 33,02 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.