Europa - 13 december 2021 - Aandelen

KBC Securities verhoogt koersdoel Adyen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft maandag het koersdoel voor Adyen verhoogd van 1.950,00 naar 2.250,00 euro, maar het advies blijft Reduceren.

De analisten van KBC zeggen dat Adyen nog altijd een sterke positie heeft in een markt die verder zal verschuiven van de traditionele betaalbedrijven, wat de snelle groei van Adyen ondersteunt.

Maar een aantal cruciale voordelen van het Adyen-betaalplatform wordt tegengewerkt door markttrends die naar verwachting van de analisten van KBC prominenter gaan worden. Zij denken daarom dat veel koersdoelen van analisten te optimistisch zijn.

De eerste trend is dat grote verkopers ervoor kiezen om zelf een geïntegreerd betaalplatform in huis te nemen. Deze “alles-in-één”-factor is het belangrijkste verkoopargument van Adyen. Verkopers willen echter graag zelf de betaalstroom in handen hebben en daarmee de interactie met klanten. Een belangrijke klant van Adyen, Booking.com, heeft ook deze interne benadering gekozen.

De tweede trend die KBC ziet, hangt samen met de recente beslissing van Amazon.com om geen Britse creditcards van Visa meer te accepteren, vanwege de hoge kosten. Deze beslissing haalt het argument van Adyen onderuit, dat betalingen geen bulkdienst zijn, waar alleen naar de prijs wordt gekeken en niet naar andere aspecten zoals kwaliteit.

Het derde punt is “zo gewonnen, zo geronnen.” Nieuwe volumes op de betaalmarkt kunnen makkelijk worden binnengehaald, maar kunnen net zo makkelijk weer naar de concurrent wegvloeien, meent KBC. Adyen heeft geen aanvullende dienst zoals de wallet van PayPal of de diensten van Stripe en Square om klanten vast te houden.

Het koersdoel voor Adyen gaat omhoog op basis van hogere verwachte volumes dankzij eBay.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.