VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 23 juni 2020 - Beursbrink

Kans op margeherstel bij Aalberts

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts heeft dinsdag voorbeurs een update gegeven die niet veel details biedt over de omzetontwikkeling van maand tot maand, maar het orderboek per eind mei stelt gerust. Dat schreef ING dinsdag in een rapport.

Ook vindt ING het belangrijk dat Aalberts zijn plannen voor integratie en reorganisatie heeft versneld. Dat plan werd bij de beleggersdag eind 2019 aangekondigd en Aalberts verwacht al in de tweede helft van het jaar de eerste positieve effecten te zien.

De analisten denken dat er daardoor opwaartse ruimte is voor het ramingen voor de EBITA-marge voor de komende twee jaar, als de vraag dit jaar terugkeert en volgend jaar weer op een min of meer normaal niveau uitkomt.

De eerder bereikte marges van 11 tot 13 procent zijn weer op zijn minst haalbaar, na de verwachte terugval tot 8,1 procent dit jaar. Aalberts zelf wil naar een marge van minstens 14 procent, in combinatie met een rendement op het geïnvesteerde kapitaal van 18 procent.

ING gaat voor 2020 uit van een omzetdaling van 19 procent, na de omzetdaling van 15 procent in de eerste vijf maanden.

De analisten zijn per saldo positief over de update en hebben een koopadvies op Aalberts met een koersdoel van 27,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.