Europa - 24 juni 2020 - Beursbrink

Juiste boodschap NN

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft met de strategische update van woensdag de juiste boodschap afgegeven. Dit vindt analist Albert Ploegh van ING.

Ploegh wees op de ambitie van NN om tegen 2023 een operationele kapitaalaanwas te realiseren tot 1,5 miljard euro. Ook de vrije kasstroom zal rond het niveau van 1,5 miljard euro moeten uitkomen.

“Dit onderstreept de ambitie om een progressief dividend uit te keren, een inkoopprogramma van minstens 250 miljoen euro op te zetten en om overtollig kapitaal uit te keren aan aandeelhouders”, aldus de analist.

ING is van mening dat de strategische update bevestigt dat NN Group “significant” ondergewaardeerd is en dat de verzekeraar meerdere maatregelen kan nemen om de vrije kasstroom te verbeteren en om kapitaal vrij te spelen.

Een operationele kapitaalaanwas en vrije kasstroom van 1,5 miljard euro zouden een mogelijk rendement kunnen opleveren van elk circa 15 procent, zo voorziet ING. De vrije kasstroom is volgens ING meer dan voldoende om het progressieve dividend en het inkoopprogramma te financieren.

ING handhaafde het koopadvies op NN Group met een koersdoel van 41,00 euro. Het aandeel NN Group koerste woensdagochtend 1,3 procent lager op 29,73 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel