Europa - 7 juli 2021 - Aandelen

JPMorgan verhoogt koersdoel DSM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft in aanloop naar de kwartaalcijfers het koersdoel voor DSM verhoogd van 165,00 naar 166,50 euro en herhaalde het Overwogen advies.

De bank verwacht dat de goede trend bij Nutrition doorzet en dat er bij Materials een sterk herstel plaatsvindt.

Voor het tweede kwartaal voorzien JPMorgan een omzet van 2,23 miljard euro, wat een autonome stijging van 9 procent zou zijn vergeleken met het tweede kwartaal van 2019, toen er nog geen sprake was van de coronacrisis. Daarmee liggen de schattingen van JPMorgan grofweg in lijn met de consensus die Bloomberg voor DSM publiceerde.

Voor de aangepaste EBITDA mikt JPMorgan op 468 miljoen euro, een plus op autonome basis van 16 procent. Daarmee zit de zakenbank 3 procent hoger dan de consensus.

De waardering oogt wellicht hoog, aldus de analisten, maar de tak Nutrition noteert tegen een korting van 20 procent ten opzichte van sectorgenoten, aldus JPMorgan. Die korting zal in de toekomst steeds kleiner worden, voorzien de analisten, zeker als de tak Materials ook nog eens verkocht wordt.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.