Europa - 17 maart 2020 - Aandelen

JPMorgan haalt Unilever van verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft het advies op Unilever verhoogd van Onderwogen naar Neutraal, terwijl het koersdoel omlaag ging van 49,50 naar 42,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse bank.

Vanwege de impact van het coronavirus, geven de analisten de voorkeur aan defensieve aandelen, zoals die in de levensmiddelensector.

JPMorgan verwacht dat Unilever zijn margedoel van 20 procent dit jaar moet laten varen, maar ook dat de meer defensieve portefeuille van Unilever het neerwaartse risico beperkt ten opzichte van sectorgenoten.

De analisten schetsen een aantal scenario’s voor het aandeel, waarbij een aanzienlijke verbetering van de omstandigheden in Europa en de Verenigde Staten een positieve uitwerking kunnen hebben, net als een beter dan verwachte vergelijkbare groei in de opkomende markten.

Verder zou Unilever kunnen profiteren van het desinvesteringen van minder presterende onderdelen of waarde toevoegende overnames, en kostenbesparingsprogramma’s, aldus JPMorgan.

Blijft de vergelijkbare groei achter en verliest Unilever marktaandeel, dan is dit nadelig voor het aandeel, volgens de analisten. Ook de blootstelling aan diverse valutamarkten zouden de omzet en winst kunnen raken, waarschuwde JPMorgan.

Het aandeel Unilever noteerde dinsdagmiddag 2,8 procent in het groen op 41,35 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.