Europa - 7 september 2022 - Aandelen

JPMorgan haalt NN van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) JP Morgan heeft het aandeel NN Group van zijn kooplijst gehaald, om diverse redenen, en verlaagde het koersdoel van 58,00 naar 47,00 euro. Dat bleek uit een rapport van de zakenbank.

Ten eerste zag NN als één van de weinige verzekeraars in de Benelux de solvabiliteit scherp dalen in het afgelopen halfjaar, waardoor deze nu duidelijk lager is dan van rivaal ASR. Dat betekent dat er minder ruimte is om de aangekondigde aandeleninkopen uit te breiden. Omdat ook andere verzekeraars aandeleninkoopprogramma’s op het menu hebben staan, is het relatieve voordeel van NN op dit punt kleiner geworden.

De hoeveel kapitaal die NN genereert zal volgend jaar waarschijnlijk boven de doelstelling uitkomen van 1,5 miljard euro, maar dat is volgens de analisten van JP Morgan door de markt ook al ingeprijsd. Wat de markt mogelijk nog niet voldoende doorziet, is dat deze vermogensaanwas relatief gevoelig is voor marktbewegingen van risico-opslagen op hypotheken en rentebewegingen.

Ten derde maakt de bank zich zorgen over de winstgroei en de strategische logica van de activiteiten. De verkoop van de vermogensbeheertak aan Goldman Sachs laat een belangrijke bron van fee-inkomsten verdwijnen, terwijl ook het duurzaamheidsprofiel eronder lijdt, omdat NN niet meer zelf de controle heeft over hoe duurzaam de gelden worden belegd.

De strategie voor de Europese verzekeringstak noemen de analisten verder onduidelijk, terwijl Japan Life een buitenbeentje is dat relatief weinig kasinkomsten genereert en dus ook niet hoog gewaardeerd zal worden door beleggers.

Het advies van JPM daalde van Overwogen naar Neutraal. Het aandeel NN noteerde woensdag 2,0 procent in het rood op 39,93 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.