VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 12 december 2019 - Beursbrink

JPMorgan haalt AkzoNobel van verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft het advies voor AkzoNobel verhoogd van Onderwogen naar Neutraal en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 76,50 naar 85,00 euro. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

De bank meent dat de margedoelstelling van AkzoNobel nog altijd uitdagend is, terwijl de consensusverwachting van analisten ook aan de hoge kant is.

Wel slaagt AkzoNobel er volgens de analisten van JPMorgan in om de beloofde kostenbesparingen ook daadwerkelijk te realiseren.

De zorgen richten zich vooral op het prijsbeleid van AkzoNobel, omdat het bedrijf juist via deze weg de marge wil verbeteren. Dit jaar dalen de volumes vermoedelijk met zo’n 5 procent, en JPMorgan betwijfelt of AkzoNobel er in 2020 in slaagt om de volumes op peil te houden, terwijl de prijzen met 1 tot 2 procent worden verhoogd.

Gezien de recente koersstijging concludeerden de analisten evenwel dat de markt het bedrijf het voordeel van de twijfel gunt. “We zien weinig redenen om voor de korte termijn negatiever over het aandeel te worden”, aldus het rapport. Daarbij zijn de koersstijgingen van Amerikaanse sectorgenoten van AkzoNobel een steun in de rug voor de koers.

“We wachten een beter moment af om in te stappen, ongeacht de richting van de koers”, aldus JPMorgan.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.