Europa - 24 maart 2020 - Beursbrink

JP Morgan Cazenove verlaagt koersdoel AkzoNobel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) JP Morgan Cazenove heeft het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 85,00 euro naar 66,00 euro, maar handhaafde het advies op Neutraal. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

De kans op een recessie wijst mogelijk op meer pijn op de korte termijn voor Europese chemiebedrijven, stelden de analisten van JP Morgan in het algemeen.

Wat AkzoNobel betreft oordeelde de zakenbank dat de doelstelling voor 2020 van een EBIT-marge van 15 procent exclusief bepaalde kosten, uitdagend is. In 2019 lag deze marge op 12 procent.

De consensus voor 2020 is evenwel optimistisch, aldus de analisten.

AkzoNobel weet volgens de analisten goed kosten te besparen. De bank is er echter niet van overtuigd dat het bedrijf zowel vlakke volumes als 1 tot 2 procent hogere prijzen weet te realiseren om zijn margedoelstellingen te kunnen halen.

Daarnaast vragen de analisten zich af of AkzoNobel de consensusverwachtingen wel zal waarmaken, die overigens lager liggen dan de eigen doelstellingen.

Hoewel JP Morgan weinig redenen ziet om te verwachten dat de markt op korte termijn negatiever zal worden over AkzoNobel, maar toch wachten de analisten op een beter instapmoment.

Het aandeel AkzoNobel sloot maandag op 51,48 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.