Nederland - 24 augustus 2022 - Aandelen

Jim Bianco: “Inflatie zal nog lang aanhouden”

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkten zijn sinds juli stevig aan het stijgen. Hoewel de inflatie iets gedaald is, is deze nog steeds torenhoog. Volgens Jim Bianco van Bianco Research hebben we daarom het einde van de inflatie nog niet gezien. Een belangrijke factoor daarvoor zijn olieprijzen die volgens de analist weer zullen gaan stijgen.

De inflatie in juli kwam uit op 8,5%. Dit was een goede daling van het niveau van 9,1% en juni en ook een stuk lager dan analisten hadden verwacht. Dit voedt de hoop van beleggers dat de inflatiepiek bereikt is en de Federal Reserve haar renteverhogingen kan vertragen en in de toekomst zelfs kan afbouwen.

Inflatie is niet tijdelijk

Bianco denkt echter dat dit niet het geval is. Het is volgens hem wel mogelijk dat de headline inflation haar piek heeft bereikt op 9,1%. Hij denkt echter dat de core inflation nog verder gaat stijgen in de komende maanden.

De headline inflation meet de stijging van de prijzen van een standaardkorf van producten.  De core inflation is de verandering in de kosten van goederen en diensten, maar omvat niet die van de voedings- en energiesector.

Bianco stelt:

Iedereen gelooft nog steeds dat inflatie tijdelijk is, maar dit is voorbarig om te denken.

Olieprijzen zullen opnieuw stijgen

De headline inflation daalt mede doordat de olieprijzen de afgelopen tijd fors gedaald zijn. Beleggers maken zich zorgen over een nakende recessie. Door de lockdowns in China gebruikte het land ook een stuk minder olie dan normaal.

Bianco denkt dat de olieprijzen de komende maanden echter opnieuw zullen gaan stijgen. Dit zal volgens hem vooral komen door de inhaalbeweging van China. Wanneer de Covid-toestand in het land weer gaat normaliseren, zal het land opnieuw meer olie gebruiken.

Bianco zou er daarom niet van versteld staan als de olieprijzen tegen Halloween weer boven de $100 noteren.

Bron: YouTube
Foto: iStock


VIP actie:

Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.