Nederland - 30 mei 2023 - Aandelen
door AMY YASSIM

Jeremy Siegel: Geen AI-zeepbel te bekennen

Wharton-hoogleraar, Jeremy Siegel, is optimistisch over een grote technologieboom die wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI), ondanks bezorgdheid over een mogelijke zeepbel. Investeerders zijn massaal geïnteresseerd in AI-aandelen, wat heeft geleid tot discussies over een mogelijke overwaardering.

728x90

Nvidia’s sterke kwartaalcijfers stimuleren AI-optimisme

Siegel, een professor in financiën aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania, gaf aan dat we ons nog niet in een zeepbel bevinden. Hij erkent dat er vergelijkingen worden getrokken met de dot-com-zeepbel uit de jaren ’90, maar hij benadrukt dat de situatie nu anders is. Siegel geeft aan:

“Nvidia heeft met hun sterke kwartaalcijfers de opwinding over AI bevestigd. Dat heeft de koers van aandelen nog verder omhooggestuwd”

Nvidia, een toonaangevend bedrijf in AI-chips, zag zijn aandelen met maar liefst 24% stijgen na beter dan verwachte kwartaalcijfers. De sterke vraag naar Nvidia-chips die gebruikt worden voor AI heeft het bedrijf naar een recordwaarde van bijna $1 biljoen gebracht.

— Lees ook: Aandelen kopen doe je zo [update 2023]

AI-aandelen geen last van bankencrisis

Siegel is van mening dat AI-aandelen hebben bijgedragen aan de stijging van de S&P 500-index en zelfs kunnen profiteren van de huidige bankencrisis. Hij legt uit dat grote technologiebedrijven minder last hebben van kredietomstandigheden dan kleine en middelgrote bedrijven.

— Lees ook: 7 technologieaandelen die een mooi dividend uitkeren

Bron: CNBC
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.